Yhdistyksen toiminta

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry on perustettu vuonna 1947. Yhdistys toimii paikallisen löytöeläin- ja eläinsuojelutyön edistämiseksi. Toimintamme pääpaino on Hyvinkään löytöeläintalon ylläpito. Liki kolmekymmentä vuotta vietimme Kytäjällä, ja kaihoisin mielin mutta uutta virtaa täynnä muutimme Hyvinkään Veikkariin toukokuussa 2022.

Olemme tehneet sopimuksen Hyvinkään kaupungin kanssa löydettyjen pieneläinten vastaanottamisesta, koiria lukuunottamatta. Vastaanotamme myös huostaanotettuja lemmikkejä, tai niitä, joita on kohdannut suru menetettyään oman omistajansa.

Meillä kaikki asukkaat kesytetään, hoidetaan, ruokitaan ja hellitään kukin omien erityisvaatimuksiensa mukaan, rakkaudella! Löytöeläintalollamme kaikki elää kuin oikeassa kodissa lakisääteisen karanteeniajan ja lääkärikäynnin jälkeen. Oma huone on saatavilla mikäli kissaseura hirvittää tai jos asukas kaipaa omaa rauhaa.

Löytöeläintalo

Löytöeläintalolle tulee enimmäkseen kissoja. Ensimmäiset 15 vuorokautta eläin viettää karanteeniosastolla. Eläimen kunto tarkistetaan ja aloitetaan hoito sekä mahdollinen lääkitys. Löytöeläimestä ilmoitetaan mahdollisimman pian sekä näillä nettisivuilla että facebookissa kuvan kera. Jos omistajaa ei ilmoituksista huolimatta löydy, eläin siirtyy yhdistyksen omistukseen, Sen jälkeen eläin – yleensä kissa – rokotetaan ja steriloidaan / kastroidaan ja sille laitetaan mikrosiru. Sen jälkeen kissa siirretään vapaaseen tilaan toisten kissojen seuraan, missä se on niin kauan, kunnes uusi koti löytyy.

Löytöeläimiä, ei kotilemmikkejä

Löytöeläintalolle otetaan vastaan nimensä mukaisesti löytöeläimiä. Eläintalo ei ota vastaan lemmikkejä, joista joudutaan luopumaan mm. allergian vuoksi. Lemmikin omistajan vastuulla on huolehtia lemmikistään koko sen elämän ajan. Otamme toki ilmoituksia näistä eläimistä ilmoitustaulullemme. Vain erityistapauksissa (esim. iäkkään ihmisen sairastuessa), voimme tehdä poikkeuksen. Yhdistykseltä otetut lemmikit otamme AINA takaisin ja toivomme ettei niitä myytäisi eteenpäin.

Rahoitus

Eläinten luovutusmaksut, jäsenmaksut, myyjäis-, kirpputori- ja arpajaistuotot sekä yksityiset lahjoitukset tuovat rahaa toimintaamme. Ruoka-apua eläimille olemme saaneet vapaaehtoisilta kerääjiltä. Saamme myös Hyvinkään kaupungilta vuosittain pienehkön avustuksen löytöeläintalon ylläpitoon.